Häät Aurinkorannikolla-Milloin?

Kuuma sesonkiaika Aurinkorannikolla tuo mukanaan muutamia haasteita jotka vaikuttavat häiden ajankohdan valintaan. Ensimmäinen niistä on valitettavasti lämpötila. Moni hääpari haaveilee lämpöisistä kesähäistä. Hääpäivästä auringon paisteessa, tanssien illan hämärtyessä ja nauttien upeasta ja raikkaasta säästä läheisten kanssa. Suomessa lämpöiseen säähän ei valitettavasti voi luottaa, mutta jos kaunis Suomen kesäpäivä osuu kohdalle, on se ikimuistoista.

Lämpöasteet kipuavat Espanjan aurinkorannikolla jopa 40 asteeseen kuumimmillaan samalla kun Suomessa iloitaan 24 asteesta auringon paisteessa. Suomalaiset osaavat arvostaa tuollaista 24 asteen kesäpäivää eivätkä välttämättä toivo sen kuumempaa. Liian kuumassa ja kosteassa lämpötilassa ei pysty kovin paljon tehdä mitään ja yleensä se mitä pystyy tehdä liittyy suuresti uimiseen ja auringonpalvontaan. Juhlatamineissa pönötys auringon paisteessa ei kuulu näihin piirteisiin.

Kuumimpana ajankohtana Aurinkorannikolla on vihkiseremonia rannalla aloitettava aikaisintaan klo 20:00. Aikaisemmin rannalle sulaa sekä, pappi, hääpari että häävieraat pönöttämässä niissä juhlatamineissa.

Vuokra villan tai talon pihassa saattaa olla jopa kuumempi jos ilma ei vaihdu eli piha on tuulensuojassa. Tietenkin katos saattaa tuoda hieman helpotusta tilanteeseen.

Moni toivoo myös tunnelman luomista rantavihkimiseen mikä on erittäin vaikea luoda jos aurinko paistaa edelleen. Tunnelma on ohi yhtä nopeasti kun aurinko laskee.

Toinen haaste Aurinkorannikolle sesonkikuukausina on turistit. Koko ranta Malagasta Marbellaan on täynnä autoja ja puolialastomia ihmisiä, niin rannalla kuin kaduillakin. Rauhallisen poukaman hääseremoniaa varten on melko haasteellista löytää ja etsin sitä edelleen. Turistit viettävät rannalla koko päivän ja poistuvat vasta hieman ennen kuin aurinko laskee.

Sesonkikuukaudet tuovat kolmannen haasteen. Hintataso. Paikalliset villojen ja asuntojen vuokraajat tietävät sesonkiaikana voivansa pyytää järjettömän suuria vuokria ja tietävät myös että esimerkiksi espanjalaiset turistit sisämaasta maksavat sen. Mitä lähempänä villa tai asunto on rantaa, saattaa pienen asunnon vuokra neljälle hengelle viikoksi olla 2000 euroa.

No mitäs sitten tehdään, kun on liian kuuma?

Järjestetään häät huhti-toukokuussa tai syys-lokakuussa. Näinä kuukausina sää on kuin se kaivattu Suomen aurinkoinen kesä. Alku kesää ja syksyä tukee myös se, että merivesi on ihanan lämmintä, rannalla ei ole ruuhkaa ja sää on leppoisan lämmin. Vuokrahinnatkin ovat kohdillaan ja majoitustilaa ja parkkipaikkoja taas löytyy.

“Talvikaan” ei kovin kurja täällä ole. Vettä sataa aika harvoin ja lumesta luetaan vain Iltalehdestä. Päivällä pärjää kevyellä kevät takilla ja kun lähestytään kevättä ja kesää, on terasseilla rantakadulla elämäniloinen tunnelma.

Edellä käsitelty häiden ajankohtaa rajoittavia piirteitä. Niitä kannattaa miettiä myös vieraiden näkökulmasta, tuleeko esimerkiksi häihin vanhempia ihmisiä vieraana joille kovin kuumat lämpötilat ovat vähintäänkin epämukavia tai matkustaako häihin suurperhe joiden matkustuskustannukset vaativat varmasti suunnittelemista ja taloudellisten asioiden tarkastelua.

On ajankohta mikä tahansa ja häiden juhlapaikka mikä tahansa, Staila Design auttaa teitä järjestämään juuri teidän näköiset mieleenpainuvat häät sillä teidän häänne ovat minulle sydämen asia!

<3:lla Aila

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *